Så jobbar vi på Kerstin Florian med c

Miljö- & kvalitetspolicy

Sedan 2009 är KFI Spa Management ett miljö- och kvalitetscertifierat företag. 

Det innefattar ett gediget arbete året runt för att minska påverkan på miljön samt att ge hög service till våra återförsäljare och kunder.

 

"Även om vi sedan länge är certifierade enligt ISO 9001 och 14001 utvärderas vi varje år och vårt förbättringsarbete fortsätter kontinuerligt.

För oss är miljö- och kvalitetsarbete en självklar del av vår vardag."

Helena Carlsson, VD

 

MILJÖPOLICY

Produkter:

 • Vi arbetar med ett miljöanpassat produktsortiment. Kerstin Florians ansikts- och kroppsprodukter är baserade på naturliga ingredienser från havet och från växtriket. Produkterna innehåller inte onödiga kemikalier eller syntetiska parfymer.
 • I vår utveckling av produkter och verksamhet ser vi till att arbeta så hållbart som möjligt för att skydda miljön.
 • Förpackningar är återvinningsbara och kan sorteras som plast, papper och glas. Kartongpappret är gjort av återvinningsbart och certifierat papper (FSC- Forest Stewardship Council för bevarande av skogar). För tryckt text på förpackningarna används sojafärg.*
 • Vi övergår till att producera alla våra tuber av ekovänligt plastmaterial bestående av biobaserat sockerrör. Vid odling av dessa sockerrör absorberas CO2 från atmosfären och för varje kg grön plast som produceras, absorberas 3,09 kg CO2 från luften.
 • Vi samarbetar med leverantörer och stödjer organisationer som arbetar hållbart och miljöanpassat med fokus på att skydda vår miljö och klimat.**

 

*Vi är anslutna till NPA Näringslivets producentansvar (tidigare FTI), näringslivets insamlingssystem för återvinning av förpackningar.

**En del av försäljningsvinsten av produktlinjen ANDA doneras till WeForest som är en global organisation som arbetar för renare vatten, luft och jord genom deras mål att plantera 175 miljarder träd före 2030.

 

Inom verksamheten:

 • Vi har ett nära samarbete med våra transportörer för att minska miljöpåverkan från våra leveranser, bland annat använder vi 50% mijlövänligt bränsle för alla våra båtleveranser.*
 • Vi arbetar kontinuerligt med att minimera våra trycksaker och använder alltid FSC-märk papper där det finns möjlighet.
 • Vi väljer vi tåg framför flyg och kollektivtrafik framför taxi där det är möjligt.
 • Lampor släcks och kontorsutrustning stängs på kontoret när vi går för dagen samt att avfallet som uppstår sorteras.
 • Vi undviker utskrifter som inte är nödvändiga.
 • Vi följer gällande miljöförfattningar och andra krav som ställs på oss.

 

*2024 tilldelades vi ett certifikat från Good Shipping för vårt bidrag att minska koldioxidutsläpp.

 

KVALITETSPOLICY

För oss på KFI Spa Management AB innebär kvalitet fler saker – självklart är att erbjuda högklassiga produkter och vårt mål 

för spaanläggningar är att förverkliga kundernas visioner om den perfekta spa-anläggningen/salongen. Vi vill vara det naturliga valet när du som kund väljer koncept och produkter till din anläggning. Att arbeta med oss ska vara LÖNSAMT, UTVECKLANDE, PROFESSIONELLT OCH ROLIGT.

för konsument är att leverera naturliga och säkra produkter, milda för hud och miljö men resultatgivande och som håller vad de lovar.

 • Vi har ett globalt gott renommé gällande produkter och utbudet av behandlingar på spa/salong
 • Vi är omnämnda i branschen för att erbjuda högsta kvalité på utbildning, support, service och för vår gedigna kunskap.
 • Vi har effektiv orderläggning, snabba leveranser och hög leveranssäkerhet.
 • Vi förbättrar ständigt vårt kvalitetsarbete och uppfyller de krav som kunder och myndigheter ställer på våra produkter och tjänster.

 

Vår vision är att leda och utveckla spa-traditionen och vara en av de ledande inom hudvård och sparådgivning.


 

 

 - - -

Överlag så verkar Kerstin Florian ha en fin miljöpolicy och hjärtat på helt rätt ställe. Det gör att jag, som konsument, gärna köper dessa produkter i framtiden.

- - -

Daisy Beauty, Juni 2024
Läs hela artikeln »