KERSTIN FLORIAN - Naturlig och ekologisk hudvård med vildväxande ingredienser.

Produktfilosofi

Upplev de hälsobringande effekterna av lyxig, växtbaserad hudvård med vårt breda sortiment av hud- och kroppsprodukter. Vår hängivenhet att skapa produkter som gör skillnad är nära förknippat med naturen, där allt har sitt ursprung - i Kerstins första ansiktsbehandling användes färska hallon. Genom att förstärka ingrediensernas vårdande egenskaper med specifika tekniker får vi synliga, hållbara resultat och en lyxig spaupplevelse. I våra hudvårdslinjer kombineras naturens unika resurser med modern teknologi för att skapa resultatdrivna, naturliga produkter med allt från avancerade adaptogener, botaniska cellstrukturer och serum med hyaluronsyra, till de finaste anti-rynkkrämer med vitala ingredienser för åldrande hud. En daglig hudvårdsrutin med produkter anpassade till just din specifika hudtyp och livsstil, skapar förutsättningar att uppnå en naturligt vacker, hälsosam och strålande hud från topp till tå.


NATURLIGT

Vad betyder naturligt för oss?

Fördelarna med de hälsobringande effekterna som naturen ger är själva grunden hos Kerstin Florians produkter. En sammansättning av naturliga och aktiva växter med cosmeceutial-ingredienser för att leverera den bästa dagliga hudvården. En upplevelse med direkta och även långsiktiga resultat. Vi formulerar våra produkter med högsta respekt för kvalité och äkthet samtidigt som vi vill att produkterna ska var både säkra och effektiva att använda. De europeiskt inspirerade linjerna baseras på flertalet hållbara och naturliga källor med formuleringar som är rika på alger, mineralvatten, lera, örtextrakt, ekologiska oljor, antioxidanter, essentiella vitaminer och mineraler. För att maximera säkerhet, renhet och effekt förfinas Kerstin Florians produkter ständigt. Genom vetenskap, forskning och avancerad teknologi kan vi upprätthålla den naturliga förmågan hos ingredienser med det bästa naturen har att ge.

INGREDIENSER

Hur väljer vi ut och finner våra ingredienser? Är det skillnad på kvalité och hur kan vi försäkra att de ingredienser vi väljer håller en hög kvalité? Vad menas när en ingrediens är ekologisk? Vad menar vi när vi använder vildskördade växter?

Vi har sedan lång tid tillbaka utarbetat ett ömsesidig gott samarbete med respekterade experter och leverantörer världen över som vi kan lita på. De spårar endast de ingredienser som har den högsta kvalitén, som är säkra, hälsosamma och effektiva för att uppnå de resultat våra kunder söker i sin hudvård. I sin kärna, betyder helt enkelt ekologiskt att det är naturligt och utvunnet från växter, med andra ord, inte syntetiskt framställt eller på annat sätt ändrat på ett onaturligt sätt. Enligt USDA – USA departement för jordbruk, betyder ekologiskt att något är producerat utan användning av syntetiska konserveringsmedel, petrokemikalier, strålning eller med besprutning.

Med viltväxande menas en växt som har skördats efter att den har fått växa fritt och naturligt i motsats till växter som har massproducerats eller odlats. Det innebär också att viltväxande växter ibland kan vara svåra att få tag på då klimat eller andra miljöaspekter som t.ex. torka eller storm kan påverka skörd.

Fler ingredienser som har samma namn kan ha skilja en hel del gällande kvalité, hållbarhet, tillgänglighet och i effekt. Därför är vår långa erfarenhet med säkra leverantörer som vi litar på, en mycket värdefull tillgång för att vi har kunnat hålla en konstant hög kvalité på Kerstin Florians produkter.

EKOLOGISKT

Vad är en ekologisk produkt? Vilka instanser reglerar denna marknad? Vad behöver man uppfylla för att få kalla din produkt ekologisk? Vilka ur Kerstin Florians sortiment är ekologiska? Kommer det att komma fler?

I USA är det USDA (Amerikanska jordbruksdepartementet) som definierar och ansvarar för marknaden med ekologiska produkter. Deras definition på en ekologisk produkt är att den är producerad utan användning av syntetiska konserveringsmedel, petrokemikalier, joniserande strålning eller bekämpningsmedel.

Det finns tre klassificeringar som USDA har tagit fram och som kategoriserar termen ekologisk.

100 % ekologiskt – här måste produkter enbart innehålla helt ekologiskt producerade ingredienser

Ekologisk – en produkt måste innehålla minst 95 % ekologiskt producerade ingredienser.

Framställd med ekologiska ingredienser – en produkt måste innehålla minst 70 % ekologiskt producerade ingredienser.

I USA har FDA – departement för livsmedel och medicin – ansvar för märkning med påståenden d.v.s. att överse det som produkter hävdas göra, produktsäkerhet för kosmetik och även se över de produkter som märks som ekologiska.

Kerstin Florian har idag 3 ansiktsoljor och 5 kroppsoljor, som är 98 % ekologiskt certifierade enligt USDA. Dessutom är hela produktlinjen ANDA, bestående av 7 ansiktsprodukter och 3 accessoarer, helt ekologisk, naturlig och vegansk.

Vi är väldigt stolta över att informera att alla nya produkter som lanseras och majoriteten av vårt nuvarande sortiment uppnår vårt mål - att bestå av 85 % ekologiska ingredienser. Vi har en vision i företaget där vi har förbundit oss att sträva mot hälsa, hållbarhet, säkerhet och resultat i allt vi gör.

VATTEN

Kan det skilja på vatten och vatten i en produkt? Vilket vatten använder vi i Kerstin Florians produkter och varför är detta viktigt?

Vatten är essentiellt för en hälsosam hud och därför en mycket viktig ingrediens i alla hudvårdsprodukter vid formulering. Vatten kan verkligen variera hos olika leverantörer gällande innehåll och renhet. För att upprätthålla våra strikta riktlinjer för framställning använder vi vatten i Kerstin Florians produkter som är förfinat med omvänd osmos för att avlägsna oönskade molekyler, järn och partiklar som bakterier för att endast behålla fördelaktiga element och spårämnen. Ytterligare innehåller produkter tillverkade i Schweiz endast vatten från de Schweiziska alperna, som är en av de renaste och mest hälsosamma vattenkällor på vår jord. Det ger oss produkter med ett vatten som har maximal renhet och är optimalt formulerat.

KONSERVERINGSMEDEL

Varför är detta viktigt? Behöver alla produkter konserveringsmedel? Vad säger lagen? Vilka konserveringsmedel använder vi och varför?

Konserveringsmedel ska precis som det heter konservera eller bevara en produkt och behålla dess kvalité som när den var helt ny , även efter att den har varit öppnad och använt under en viss tid. Konserveringsmedel spelar en viktig roll för att kunna garantera säkerhet, kvalité och resultat till den som använder produkten. Alla våra formuleringar är rigoröst testade ett flertal gånger under hela tillverkningsprocessen, även efter användning och då med undermåliga förhållanden för att säkerställa att de håller kvalité och effektivitet. Den kortaste rekommenderade gränsen på säker användning är tre år eller mer om inte annat anges tydligt på märkningen. För att garantera högsta nivå på säkerhet och nöjda kunder vill vi, i vår strävan att använda naturliga ingredienser där det är möjligt, använda naturliga konserveringsmedel som förhindrar kontaminering och ger hållbarhet såväl som maximering av hylltid. Vi använder konserveringsmedel i minsta möjliga mån men i den mängd som är nödvändigt för att skydda produkten och användaren.

FÄRG

Varför använder vi färg i produkterna, vilken sort använder vi och i vilka produkter?

I samtliga hudvårdsprodukter och i de allra flesta kroppsprodukterna är de i sin formulering, sitt syfte och utseende, så bra att de inte behöver någon färg tillsatt. Textur och aroma samt hela produktens känsla och utseende är en viktig del i en produkts identitet. De få kroppsprodukter som har en liten mängd färg tillsatt är godkända (finns bland annat i livsmedel) och behövs för att säkerställa utseende och upplevelse som garanterar dess fördelar och syfte. Troligtvis kommer vi inte att tillsätta färg i nya formuleringar framöver.

PARFYM

Vilken typ av parfymer kan vanligtvis finnas i kosmetiska produkter? Vilka använder vi oss av och varför? När det står Parfume på INCI-listan, vad betyder det?

Många kosmetiska produkter och hudvårdprodukter på marknaden använder sig av doftkomponenter som kan vara naturligt eller syntetiskt framställda, för att förhöja kundens upplevelse såväl som att dölja eventuell mindre bra doft från basformuleringen. På INCI-listan är riktlinjerna så att ordet ”Parfum” ska användas både för en tillsats som är en blandning av naturligt utvunna dofter och syntetiska. Helt naturliga dofter är listade som ”Essential oil blend”.

Aromaterapi är en del av spaupplevelsen som sedan länge är förenad med Kerstin Florians historia. Den förstärker det positiva i användandet av produkterna och förhöjer det till en multisensibel nivå. De flesta av våra produkter är doftsatta med naturliga essentiella oljor. I vissa fall använder vi en blandning av naturliga och syntetiska dofter för att säkerställa stabilitet och den doft vi eftersträvar i en produkt. När det handlar om doft fokuserar vi på att minimera ingredienser som kan vara allergena och att de hålls inom en acceptabel nivå för känslig hy. Ett ansvarsfullt användande av doft möjliggör för oss att Kerstin Florians igenkännande dofter kan genomsyra våra spabehandlingar världen över för att alla kunder ska få samma upplevelse.

MJUKGÖRARE

Mjukgörare i en produkt används för att ingredienserna ska kunna blandas med varandra på ett bra sätt och möjliggör en behaglig konsistens och textur. Den sprider och fördelar på ett bra sätt ingredienserna i den färdiga produkten. Vid val av mjukgörare är det mycket viktigt att den är stabil och konvertibel med ingredienserna i formuleringen. Vi strävar efter att använda mjukgörare utvunna ur kokosolja eller andra naturliga råvaror, för att skapa den mest ultimata blandningen som är så nära naturen som möjligt.

FORMULERINGAR

Kerstin Florian har alltid strävat efter att skapa produkter som är effektiva och håller hög kvalité. Därför har vi valt att producera våra formuleringar på noga utvalda fabriker som håller hög standard på ingredienser, utförande och där minsta påverkan på miljö kan garanteras. Vår filosofi kring formuleringar styrs dels av vad konsumenterna önskar, vilka behov de har och vilka krav de ställer på sin hudvård och vår passion att finna nya revolutionära och banbrytande ingredienser. Vi vill erbjuda formuleringar som förbättrar hudens hälsa och som alltid uppnår synbara och hållbara reslutat.